BakgrundThaimassagens bakgrund och historia


Thaimassagen har sina rötter inom Buddhismen, en religion där massage var och är en av många helande konster som lärts ut i templen under de ca 2 500 år som religionen och dess traditioner existerat. Wat Po, ett av de äldsta templen i Bangkok är än idag en populär och välrenommerad utbildningsplats för massörer inom Thaimassagen.


En behandling enligt Thaimassagens föreskrifter inleds med att kroppen masseras in med en olja vars doft och egenskaper kunden oftast själv får välja. Den inledande massagen utförs på nästan exakt samma sätt som vanlig oljemassage. Enda skillnaden är att Thaimassören ofta använder sig av eteriska oljor som stimulerar olika kroppsfunktioner beroende på den arom man valt.


Hela behandlingen utförs på en madrass som placerats på golvet, där kunden placeras i både sittande och liggande lägen. Massören arbetar med flödande rörelser, samtidigt som hon förbereder nästkommande moment genom att placera klientens kropp i lämpliga positioner. Den välplanerade strukturen får Thaimassagen att påminna lite om en rytmisk dans.


Behandlingen sker ytterst systematisk och exakt. Då man inom den Thailändska kulturen är medveten om att smärta i en kroppsdel mycket väl kan ha sitt ursprung i en annan kroppsdel, är man noggrann med att ge massage åt hela kroppen.


Den som utför den drygt 2 500 år gamla Thaimassagen använder sig aldrig av några massageredskap utan endast av sin egen kropp. Med hjälp av händer, tummar, armbågar, underarmar, knän, fötter och sin egen kroppsvikt stretchar massören systematiskt ut hela kroppen. Kombinationen av alla de metoder som brukas under behandlingens gång gör Thaimassagen unik.TjänsteerbjudandenVårt motto

Vi har massage som passar alla människor - unga som gamla. För att Du som massagekund skall känna Dig väl omhändertagen arbetar vi med mottot ”Vänligt bemötande, yrkeskunnande, professionell service, goda resultat”.


Förberedelser

Boka helst i god tid och tänk på att det är lättare att få tid vardagar mellan kl 10-14.


Vid första besöket på vår salong, var vänlig informera personalen så att de kan hjälpa och vägleda dig.


I salongen är det inte tillåtet att röka eller vara påverkad av alkohol eller droger. Under behandlingen ber vi dig att dämpa rösten och undvika mobilsamtal.


Kom alltid till massagebehandling efter att ha duschat och med rena underkläder. Ta av skorna och ställ dom innanför entrédörren. Ta med plånbok etc och lägg intill dig under behandlingen. Du ansvarar själv för dina kläder och värdesaker.


Vi servar dig med rena lakan, fräscha handdukar, världens finaste massageoljor och avkopplande musik i ren genuin thailändsk miljö. Thaimassage avnjuts bäst liggande på våra sköna specialmadrasser, med kuddar och stöd som avlastar alla ömma punkter.


Massösen och du avgör om du skall ha mycket eller lite kläder på under behandlingen. Under behandlingen är massagekunderna dock alltid påklädda i sina underkläder.


Tala alltid i förväg om vilka skador och sjukdomer du lider av, vad din läkare har ordinerat, var du har ont och vilket resultat du vill uppnå. Områden som skall undvikas, såsom operationsärr, eller misstänkta svullnader.


Det går bra att prova på olika massageformer och sedan byta om det inte passar. Var inte blyg för att fråga! Kom ihåg att thaimassage är helt naturlig kroppsterapi och kan anpassas exakt så som du tycker är bäst, t ex mjukt eller hårt, med eller utan olja.


När behandlingen startar, tänk på att andas långa andetag och andas ut samtidigt som massösen trycker på kroppen. Om det någon gång gör ont, kom ihåg att detta bara beror på att thaimassage aktivt bearbetar nervbanorna, inte på att något i kroppen skadas.


När musklerna börjat mjukas upp och kroppen slappnar av, är det fullt naturligt att man faller i en kort djup sömn. Dra nytta, och njut i fulla drag, av denna ”power-sleep”!


Efter massagen är det naturligt att skifta kroppsvätskor. Drick ett stort glas kranvatten och gör ett extra toalettbesök för bästa resultat. Massageoljan absorberas helt av huden, så dusch behövs inte och oljan försvinner ut den naturliga vägen.


När du vaknar upp i morgon, har du förmodligen upplevt den bästa nattsömnen på länge!Traditionell Thaimassage

Mottagaren har löst åtsittande kläder och ligger på en madrass nära golvet. Jag lutar mig mot kunden och använder mina händer, tummar, armbågar, underarmar, knän, fötter eller min egen kroppsvikt för att få ett fast rytmiskt tryck mot nästan alla kundens kroppsdelar. Massagen följer kroppens energilinjer. Det finns en standardprocedur och rytm i massagen. I vissa massage-positioner använder jag mina ben och fötter för att stabilisera den kroppsdel som jag just då masserar. I andra positioner är det mina händer som stabliliserar medan fötterna gör själva masserandet.


Ibland behöver jag använda lite olja eller en varm örtkompress för att ge massagen djupeffekt på den punkt där kunden känner värk, smärta eller ömhet. Jag behöver en och en halv timme för en komplett massageomgång från tårna till huvudhåret. Då hinner jag också koncentrera mig på ett begränsat område, till exempel axlarna, där kunden har någon form av besvär. En timme med hård eller mjuk massage väljer kunderna som enbart behöver avslappning. En halvtimme kan räcka om kunden söker lindring för en specifik kroppsdel.


Thaimassagens verkningar:


-  Frigör smärtor och muskelspänningar

-  Minskar stress och ökar välbefinnandet

-  Stärkande för kroppens funktioner

-  Förbättrar blod och körtelcirkulation

-  Öppnar upp blockerade områden i kroppen

-  Ger balans mellan kropp, sinne och själ

-  Stärker och föryngrar kroppen och sinnet

-  Förbättrar matsmältningen

-  Ökar smidighet och rörlighet

-  Förebygger kroppsliga besvär

-  Stärker nervsystemet

-  Medför djup avspänningÖrtmassage

Massage med varma örtknyten som innehåller Thailändska örter  t ex citrongräs, ingefära och limeblad. Thailändska örter är kända för att ge lindring vid olika åkommor t ex svullnader, inflammationer,  reumatism och ischias. Bindväven mjukas också upp ordentligt vid denna typ av massage.


Behandlingen börjar med oljemassage som innehåller Thailändska örter. Denna olja är baserad på oliv- och mandelolja. Därefter pressar  ångade/upphettade örtknyten dina muskler, leder och din bindväv på djupet. Detta är en uråldrig thailändsk örtmassage i modern form. En varm mjukgörande massage som behandlar ömma muskler och stela leder. De varma örtknytena pressas rytmiskt mot muskler och leder. Aromaupplevelsen från örterna gör dig underbart avslappnad. Kombineras med fördel med annan behandling.Oljemassage

Oljemassage är mjukare än traditionell thaimassage och är väldigt avslappnande. Massören jobbar med rytmiska rörelser och tillsammans med den dämpade belysningen och rogivande musik så somnar många kunder då avkopplingen är total. En himmelsk upplevelse helt enkelt. Jag har många olika sorters oljor som alla har en välmående och hälsosam effekt på kroppen.Hot Stone Massage

Hot Stone Massage är en avslappnande helkroppsmassage som utförs med olja och varma lavastenar från Anderna i Sydamerika. Njut av värmen och energin från stenarna samtidigt som din massör långsamt mjukar upp trötta och stela muskler. Efter behandlingen får du en kopp örtte för att i lugn och ro vakna till liv. Avsätt gärna 90 min så att du i lugn och ro kan göra det som behövs både före och efter behandlingen.Fotmassage

Fotmassage (zonterapi) är en urgammal behandlingsform som bedrivs med framgång än idag i det moderna samhället. Fotmassage är mycket populärt i Kina och andra östasiatiska länder. Den första gången fotmassage, eller zonterapi, beskrevs var i en medicinsk bok författad i Kina för omkring 2 000 år sedan. Redan då visste man att många olika sjukdomar kunde botas med zonterapi.


Fotmassage förbättrar blodcirkulationen genom att underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter. Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.


Det endokrina systemet regleras, t ex balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion. Genom att massera zoner som är kopplade till t ex  mjälte, mandlar, ljumske och lymfkörtlar stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom. Inte minst har fotmassage en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.Vänligen respektera att våra massöser är högt utbildade specialister, som inte förtjänar att bli kränkta. Det finns tyvärr kunder som bär på sexistiska och rasistiska fördomar och som inte förstått massagens samband med buddhismen och den thailändska kulturen. Tack för att du respekterar oss, så att vi kan göra vårt jobb med ett leende!